METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Uhanalaisten lajien turvaamisen pähkinöitä purtavaksi – Lajiturva-hanke maastoutui Pohjois-Karjalaan

30.6.2020
Lajiturva (2019–2021) on maa- ja metsätalousministeriön rahoittama METSO-ohjelman toteutukseen kuuluva valtakunnallinen luonnonhoidon kehittämishanke. Sen tavoitteena on kohdentaa lajien esiintymätietojen avulla metsän- ja luonnonhoidon ratkaisuja, joilla voidaan turvata uhanalaisten ja vähenevien lajien esiintymiä ja elinympäristöjä talousmetsissä.

Tikankontille sopivasti valoa ja varjoa — komea silmälläpidettävä orkidea hyötyy luonnonhoidosta ja suojelusta

26.6.2020
Tikankontin eksoottisen näköiset kukat eivät jää metsässä kulkijalta huomaamatta. Metsänomistajat vaalivat mielellään tätä näyttäävää ja harvinaista lajia. Tikankontti on mahdollista ottaa huomioon hakkuiden yhteydessä ja se voi hyötyä luonnonhoidosta.

METSO-kohteiden välityssopimus uudistettiin ja välityskorvausta nostettiin

24.6.2020
Metsänomistajan toivomuksesta metsäalan toimijat voivat välittää metsäkohteen suojeluhakemuksen ELY-keskukseen METSO-kelpoisuuden ja korvausten selvittämiseksi, jos toimijalla on ns. välityssopimus ELY-keskuksen kanssa. Välityssopimus tehdään määräajaksi. Uudistettu välityssopimus on voimassa vuosina 2020–2022. Samalla ympäristöministeriö on nostanut kohteen välittämisestä maksettavaa korvausta.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä