METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Hentokiurunkannusta autettiin Kinahmilla

22.9.2020
Viiden hehtaarin lehtojen hoidot toteutettiin luonnonhoitohankkeena Pohjois-Savossa Nilsiän Kinahmilla. Lehtipuuvaltaisista lehdoista poistettiin hentokiurunkannusta haittaavaa kuusta ja samalla autettiin muunkin lehtokasvillisuuden elinvoimaisuutta alueella.

Tämän syksyn METSO-rahoitushaku talousmetsien luonnonhoidon kehittämishankkeille on avattu

15.9.2020
Maa- ja metsätalousministeriö on avannut tämän syksyn METSO-rahoitushaun valtakunnallisille talousmetsien luonnonhoidon kehittämishankkeille. Hankkeiden avulla edistetään Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma METSOn tavoitteita ja luonnonhoidon käytännön toteutusta talousmetsissä. Rahoitushakemusten tulee olla ministeriössä viimeistään 15.11.2020.

Hakkuun sijaan suojelu mahdollista ainutlaatuisilla ja hankalasti hyödynnettävillä metsäpalstoilla

7.9.2020
METSO-ohjelmassa suojelu perustuu maanomistajan vapaaehtoisuuteen ja maanomistaja saa suojelusta käyvän korvauksen. Suojeluprosessi aloitetaan ottamalla yhteyttä asiantuntijaan. Suojeluratkaisuun päätyivät myös Kirsti Krogerus ja Eero Peltonen, joilta Keski-Suomen ELY-keskus osti Viitasaaren Vuorilahdella sijaitsevan saarikiinteistön luonnonsuojelutarkoituksiin.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä