METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Luonnonhoidon keinoilla turvataan monimuotoisuutta talousmetsissä

31.7.2020
Metsänomistajat ja metsäammattilaiset voivat ylläpitää ja lisätä monimuotoisuutta ja vesien hyvää tilaa pitämällä luonnonhoidon keinot vahvasti mukana talousmetsien arjessa. Pieniltäkin tuntuvilla teoilla on merkitystä, mikä on tärkeä muistaa aina kun toimii metsässä. Metsänomistaja voi ottaa monimuotoisuuden turvaamisen ja vesiensuojelun huomioon monin eri tavoin omassa metsässään.

Muhoksen metsäpaloalueelle rauhoitussopimus osana METSO-ohjelmaa (Pohjois-Pohjanmaa)

16.7.2020
Metsänomistaja Ilkka Pöyry ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat tehneet Muhoksen metsäpaloalueelle 20 vuoden määräaikaisen rauhoitussopimuksen noin 26,5 hehtaarin suuruiselle alueelle. Sopimuksessa on sovittu, että paloalue saa kehittyä luonnontilassa sopimuskauden ajan. Sopimuskauden jälkeen maanomistaja päättää, että jatkaako hän alueen suojelua sopimalla asiasta luonnonsuojeluviranomaisen kanssa vai palaako alue takaisin talouskäyttöön.

Uhanalaisten lajien turvaamisen pähkinöitä purtavaksi – Lajiturva-hanke maastoutui Pohjois-Karjalaan

30.6.2020
Lajiturva (2019–2021) on maa- ja metsätalousministeriön rahoittama METSO-ohjelman toteutukseen kuuluva valtakunnallinen luonnonhoidon kehittämishanke. Sen tavoitteena on kohdentaa lajien esiintymätietojen avulla metsän- ja luonnonhoidon ratkaisuja, joilla voidaan turvata uhanalaisten ja vähenevien lajien esiintymiä ja elinympäristöjä talousmetsissä.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä