METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Monimuotoisuutta edistäviin kulotushankkeisiin etsitään tekijöitä

25.2.2020
Suomen metsäkeskus on avannut 24.2.2020 luonnonhoitohankkeiden haun, jossa osaavat metsäalan toimijat voivat hakea hakuun kuuluvien luonnonhoitohankkeiden toteutusta. Tällä kertaa hankkeista yhdeksän on kulotushankkeita ja yhdessä hoidetaan lehtoympäristöjä lehtolajiston elinolosuhteita parantaen.

Metsäalan toimijat voivat saada korvausta METSO-ohjelman toteutukseen osallistumisesta

28.11.2019
Metsäalan toimijan tekemä METSO-välityssopimus on metsänomistajan kannalta joustava tapa edetä suojelussa. Metsäalan toimijoita toivotaan lisää mukaan myös ympäristötukikohteiden sopimusten valmisteluun.

Metsien luontoarvot puhuttavat metsänomistajia

22.11.2019
Länsi-Suomen luontoarvoyhdistys Koppelo ry järjesti Porissa 29.10.2019 MetsäAreena-seminaarin, jossa puitiin metsien luontoarvojen säilyttämisen nykytilaa. Seminaari keräsi yli 40 kuulijaa ympäri Satakuntaa.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä