METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Metsällä on väliä – ihminen elpyy eri tavalla erilaisissa metsissä

9.10.2020
Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan iäkkäämmät metsät ovat tehokkaimpia hyvinvoinnin edistäjiä. Tähän sopivat yhtä lailla vanhemmat luonnontilaiset metsät kuin vanhemmat talousmetsät, joissa on luonnontilaisuuden tuntua, iäkästä puustoa ja monipuolisuutta. Tämänkaltaisia virkistysmetsiä ei enää ole jokaisen suomalaisen kotinurkilla.

Hentokiurunkannusta autettiin Kinahmilla

22.9.2020
Viiden hehtaarin lehtojen hoidot toteutettiin luonnonhoitohankkeena Pohjois-Savossa Nilsiän Kinahmilla. Lehtipuuvaltaisista lehdoista poistettiin hentokiurunkannusta haittaavaa kuusta ja samalla autettiin muunkin lehtokasvillisuuden elinvoimaisuutta alueella.

Tämän syksyn METSO-rahoitushaku talousmetsien luonnonhoidon kehittämishankkeille on avattu

15.9.2020
Maa- ja metsätalousministeriö on avannut tämän syksyn METSO-rahoitushaun valtakunnallisille talousmetsien luonnonhoidon kehittämishankkeille. Hankkeiden avulla edistetään Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma METSOn tavoitteita ja luonnonhoidon käytännön toteutusta talousmetsissä. Rahoitushakemusten tulee olla ministeriössä viimeistään 15.11.2020.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä