Hyppää sisältöön

METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Koulutuksilla lisää metsäalan toimijoita mukaan METSO-työhön

16.11.2020
Suomen metsäkeskus järjesti lokakuussa yhdessä Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kanssa kaksi verkkokoulutusta, yhden ruotsiksi ja yhden suomeksi, teemana vapaaehtoinen metsien ja soiden suojelu.

Metsänomistajille koulutusta uhanalaisten lajien esiintymätiedon hyödyntämisestä

29.10.2020
Tietoa metsänomistajille uhanalaisten lajien havaintotiedoista ja aineiston hyödyntämisestä ”Uhanalaisaineiston käyttö metsätaloudessa” -webinaarissa 2.11.2020

Metsällä on väliä – ihminen elpyy eri tavalla erilaisissa metsissä

9.10.2020
Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan iäkkäämmät metsät ovat tehokkaimpia hyvinvoinnin edistäjiä. Tähän sopivat yhtä lailla vanhemmat luonnontilaiset metsät kuin vanhemmat talousmetsät, joissa on luonnontilaisuuden tuntua, iäkästä puustoa ja monipuolisuutta. Tämänkaltaisia virkistysmetsiä ei enää ole jokaisen suomalaisen kotinurkilla.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä

  • Tulosta sivu