METSO-lomakkeet

Metsänomistajalle

Metsänomistaja, oletko kiinnostunut METSO-ohjelmasta? Onko metsäsi luonnontilainen tai onko metsässäsi mahdollisesti arvokkaita luontokohteita?

1. Jos haluat lisätietoja ohjelmasta:

Täytä yhteydenottolomake, valitse lähin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) tai Suomen Metsäkeskuksen alue lomakkeen alasvetovalikosta. METSO-yhdyshenkilömme ottaa sinuun yhteyttä. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, mutta saat lisätietoa omasta metsästäsi ja sen mahdollisesta soveltuvuudesta METSOon.

Huom. Lapin ELY-keskuksen alueella METSO-ohjelman puitteissa ei pääsääntöisesti tehdä pysyviä suojelusopimuksia ja maakauppoja muualla kuin Kemin, Keminmaan, Simon, Ranuan, Tervolan, Tornion, Ylitornion, Pellon ja Rovaniemen alueella (kartta alueesta).

2. Kun haluat tehdä METSO-metsiensuojeluhakemuksen

Hakemusta käytetään, kun haetaan ELY-keskukselta metsän pysyvää tai 20 vuoden määräaikaista suojelua. Täyttämällä METSO-hakemuksen saat oman METSOsi vireille, mutta hakemus ei sido sinua mihinkään.

3. Kun haluat tehdä ympäristötukihakemuksen

Metsätalouden ympäristötukea voidaan myöntää, kun metsän hoito- tai käyttötoimenpiteissä otetaan monimuotoisuus huomioon metsälaissa säädettyä laajemmin.

Metsäammattilaiselle

Lomake, jonka voit täyttää välittäessäsi metsänomistajan METSO-tarjouksen ELY-keskukselle:

Huomioi yllä esitetty Lapin ELY-keskusta koskeva maantieteellinen rajaus pysyvien suojelusopimusten ja kauppojen osalta.

Julkaistu 25.1.2016 klo 14.30, päivitetty 29.5.2019 klo 15.02