Uutiset ja tapahtumat

RSS

Luonnonhoidon keinoilla turvataan monimuotoisuutta talousmetsissä

31.7.2020
Metsänomistajat ja metsäammattilaiset voivat ylläpitää ja lisätä monimuotoisuutta ja vesien hyvää tilaa pitämällä luonnonhoidon keinot vahvasti mukana talousmetsien arjessa. Pieniltäkin tuntuvilla teoilla on merkitystä, mikä on tärkeä muistaa aina kun toimii metsässä. Metsänomistaja voi ottaa monimuotoisuuden turvaamisen ja vesiensuojelun huomioon monin eri tavoin omassa metsässään.

Muhoksen metsäpaloalueelle rauhoitussopimus osana METSO-ohjelmaa (Pohjois-Pohjanmaa)

16.7.2020
Metsänomistaja Ilkka Pöyry ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat tehneet Muhoksen metsäpaloalueelle 20 vuoden määräaikaisen rauhoitussopimuksen noin 26,5 hehtaarin suuruiselle alueelle. Sopimuksessa on sovittu, että paloalue saa kehittyä luonnontilassa sopimuskauden ajan. Sopimuskauden jälkeen maanomistaja päättää, että jatkaako hän alueen suojelua sopimalla asiasta luonnonsuojeluviranomaisen kanssa vai palaako alue takaisin talouskäyttöön.

Uhanalaisten lajien turvaamisen pähkinöitä purtavaksi – Lajiturva-hanke maastoutui Pohjois-Karjalaan

30.6.2020
Lajiturva (2019–2021) on maa- ja metsätalousministeriön rahoittama METSO-ohjelman toteutukseen kuuluva valtakunnallinen luonnonhoidon kehittämishanke. Sen tavoitteena on kohdentaa lajien esiintymätietojen avulla metsän- ja luonnonhoidon ratkaisuja, joilla voidaan turvata uhanalaisten ja vähenevien lajien esiintymiä ja elinympäristöjä talousmetsissä.

Julkaistu 25.1.2016 klo 12.03, päivitetty 25.1.2016 klo 12.03